Köttlådor och skinn

Nötkött

Närproducerat, Exklusivt och hållbart.

Visste ni att vi på Storegård förutom bröllop också bedriver ett lantbruk?
Vi odlar spannmål och gräsfrö. vi föder upp en liten besättning nötkreatur och vi har även 4 hästar!


På sommaren betar våra djur bland annat i Furulund (Lackalängaravinen).

 Under vintern bor de hemma i en utav längorna här på gården, varmt och mysigt har dem det i en djupströbädd när de inväntar sina kalvar.


Under vintern fodrar vi dem framförallt med den halm som blir av det tröskade gräsfröet. Vi tröskar gräs i mitten av juli och därefter tar vi hand om all halm och lagrar till våra kor och hästar för hela vinterns behov. 
Våra djur äter därför nästan uteslutande gräs hela året.


Vi känner var och enda en av våra individer och vi tar hand om dem hela året varje år.


365 dagar, 52 veckor, 12 månader,

Det är ett ansvar och ett privilegier att föda upp djur så som vi gör <3


Så blir det ju på gott och ont dags för slakt, vi älskar våra djur, men vi lever också med fötterna på och i jorden. Vi vet att slakten är en del av den process vi har, vi fyller hela familjens magar större delen av året och vi säljer även kött till allmänheten, vänner och bekanta.


Vid slakt så försöker vi ta tillvara på allt vi kan, vi har tillexempel genom åren tagit hem flera fantastiska

koskinn.

Vi säljer årligen ca 8 till 16 köttlådor och på beställning säljer vi även koskinnsmattor

Våra Priser och lådor.


  • Färs, 800g 145kr/kg
  • Oxfilé: 1kg 675kr/kg
  • Entrecote 1kg 415kr/kg
  • Innanlår, 1kg, 250kr/kg
  • Ryggbiff, 1kg 450kr/kg
  • Högrev 1kg 220kr/kg
  • Bog 1kg 200kr/kg
  • Fransyska 1kg 200kr/kg
  • Ytterlår 1kg 200kr/kg
  • Nötrulle, 0,6kg, 200kr/kg
  • Rostbiff, 1kg 250kr/kg
  • Bringa, 1kg 200kr/kg



Lådor

  • En fjärdedels ko.Innehåller alla detaljer: oxfilé, ryggbiff, entrecote, rostbiff, fransyska, innanlår, högrev, bringa, bog, nötrulle, ytterlår och rostbiffkappa.40-50kg,ca 40% detaljer och resten färs.
    Pris 170 kr/kg,


  • Detaljlåda.
    Bara detaljerna från en fjärdedels ko, ca 12-20 kg.
    Detaljer: oxfilé, ryggbiff, entrecote, rostbiff, fransyska,  innanlår, högrev, bog, ytterlår, nötrulle och bringa.
    Pris 220 kr/kg, 


  • Lyxlåda. 
    Lika delar lyxiga detaljer som färs, mellan 12 och 18 kg.
    Detaljer: oxfilé, ryggbiff, entrecote, rostbiff, fransyska och innanlår.
    Pris 250 kr/kg


  • Färslådan från 10 kg 
    Pris 135 kr/kg